Planten en bomen uit het “Lam Gods” te zien op ABS-stand tijdens Gentse Floraliën

Het thema van de Gentse Floraliën “Mijn paradijs, mijn wereldse tuin” wordt volop uitgebouwd en uitgebeeld in de groepsstand van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS). We durven te stellen dat dit thema ten volle gerespecteerd wordt in deze groepsstand op de Gentse Floraliën. Naast de rust en de stilte, met als mooi symbool een heuse berghut, wordt er op de groepsstand ook aandacht besteed aan de artistieke flou. Dit allemaal gerealiseerd met echte planten en snijbloemen.
Die wereldse tuin, verwijzend naar het befaamde door Van Eyck geschilderde “Lam Gods”, komt ook tot uiting in het middenpaneel waar een paradijselijke middeleeuwse tuin vol symboliek te bewonderen valt. Het is een weelderig decor geworden van wereldse planten en bloemen, kleuren en geuren.

Veel van deze planten kan je dus zien en ruiken op de ABS-stand , zoals daar zijn de  “Casuarina cunninghamiana”, de tropische rivier eik. Deze gelijkt op een sierspar die in volle bloei staat. Naast deze rivier eik staan er meerdere exotische bomen zoals granaat-, citroen-, appelsien- en olijfbomen. Deze zijn allemaal mooi herkenbaar op het middeleeuws schilderij van de gebroeders Van Eyck. Verder zal de opmerkzame bezoeker ook de Taxus en de Buxus herkennen.
Uiteraard zijn de blikvangers op onze stand de zeer oude azalea’s in diverse vormen. Deze azalea’s zullen na afloop van de Gentse Floraliën verhuizen naar de koninklijke serres in Laken.

Voor meer informatie:
Guy Van Rysseghem, Sierteler, 0476 47 38 84


 
Terug