Zaadjes van geluk

Zaadjes van Geluk is een educatief traject voor jonge landbouwers in spe.
Het onderwijs kan een belangrijke ingangspoort zijn om de kennis van gezondheidsvaardigheden bij jonge boeren te vergroten. En om dit thema bespreekbaar te maken. Land- en tuinbouwopleidingen uit het hoger onderwijs, maar ook opleidingen zoals de starterscursussen voor beginnende land- en tuinbouwers kunnen aan de slag met het kant-en-klare pakket.
Het traject bestaat uit groepssessies, omgevingsinterventies en ZAAI magazines. Maak zelf de keuze hoe je ermee aan de slag gaat. We stellen je een ideaaltraject voor, maar naargelang de doelgroep, beschikbare tijd, noden- en verwachtingen kun je een eigen puzzel leggen.

Zaadjes van Geluk versterkt het mentaal welbevinden en de positieve geestelijke gezondheid van jonge landbouwers. Want mentaal welbevinden begint op school! Dit educatieve traject werd ontwikkeld door Gezond Leven vzw, samen met BoeK, Groene Kring, ILVO, Jong-ABS, Odisee en met de steun van het Departement Landbouw en Visserij.

Dit EIP project 'mentaal welbevinden begint op school' kwam tot stand met steun van het Departement Landbouw en Visserij en het Europees Innovatie Partnerschap (EIP).